Lättlagade minipajer med ost och broccoli som passar perfekt i matsäcken, som tilltugg till födelsedagsfesten, studentbuffén, minglet eller för all del – som förrätt.
Fyll dina muffinsformar med läcker pajdeg, fyllning och en krämig äggstanning. Fyllningen i det är receptet är bara ett förslag som går att variera i all oändlighet, du kan till exempel ha i soltorkade tomater, oliver, aubergine, pesto, ädelost eller det du tycker bäst om. Det här är ett enkelt grundrecept som räcker till cirka 15-20 minipajer med ost och broccoli.
Får du inte nog av paj? Prova vår enkla men oförskämt goda Tacopaj med körsbärstomater
Minipajer med ost och broccoli
Ingredienser
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 100 g smör eller margarin
- 3 msk vatten
Äggstanning
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk svartpeppar
Fyllning
- 3 dl riven ost
- 1 dl purjolök
- 3-5 st broccoli
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop pajdegen, antingen för hand eller i köksmaskin.
- Tryck ut degen i muffinsformar, cirka 15-16 st. Du kan även kavla ut degen och trycka ut rundlar med ett mått eller ett större glas och lägga dessa i muffinsformarna för snyggare och jämnare pajer.
- Hacka löken och skär broccoli i mindre bitar. Fördela i muffinsformarna. Toppa med ost.
- Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Fyll upp muffinsformarna med äggstanningen.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Låt svalna servera ljumna med en sallad eller frys in och ta fram igen vid behov.
Anteckning
Har du lagat minipajerna?
Berätta hur det blev. Tagga @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott eller lämna en kommentar på receptet.