Ballerina Cake Pops

Once you pop, you can't stop

Chokladdoppade läckerbitar som inte går att få nog av. Jag gör dem till kalas, dop, babyshower – you name it.

Finns det något festligare än Ballerina Cake Pops till kalaset? Med vårt recept lyckas du varje gång. Cake Pops går att göra på massor av olika sätt och kan innehålla olika fyllningar, täckas med ljus, mörk eller färgad choklad och toppas med allt möjligt roligt och gott.

Dessa läckra chokladdoppade bollar höjer feststämningen på vilket kalas som helst. Det här receptet räcker till ca 30 st Ballerina Cake Pops och baseras på krossade Ballerinakakor och mörk choklad.

Ballerina Cake Pops

Färgglada, festliga och gudomligt goda små slickepinnar fyllda med Ballerinasmet och choklad.
Portioner 30 st

Equipment

  • 30 st Glass- eller klubbpinnar eller sugrör

Ingredienser

  • 2 paket Ballerinakakor
  • 100 gram naturell färskost
  • 200 gram choklad av valfri sort
  • strössel

Instruktioner

  • Mixa kakorna i en matberedare. Tillsätt därefter färskost och mixa till en slät deg. Rulla till 30 bollar. Lägg på en tallrik och ställ i frysen ca 30 minuter.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa ena änden av träpinnarna i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster.
  • Doppa sedan hela bollen i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel. Stick ner pinnen i en bit frigolit eller ställ på en tallrik med bakplåtspapper med pinnarna uppåt. Låt stelna i kylen.

Anteckning

Gör det enkelt för dig med Candy melts
Candy melts är perfekt att smälta för att dekorera kakor eller doppa cake pops. De finns i massor av olika färger och är enkla att smälta. Du kan hitta dem i specialaffärer för bakning eller beställa på nätet. 

Så lyckas du med Cake Pops

  • Gör inte för stora bollar, då blir de tunga och trillar av pinnen. Jag brukar använda våg när jag rullar mina bollar och väger upp dem till cirka 15 gram/boll.
  • Låt stelna. Pinnen fäster bättre om du låter bollarna stelna ordentligt, kom i håg att doppa pinnen i den smälta chokladen innan du trycker in den i bollen.
  • Se till så att chokladen inte är för varm när du doppar bollen, då lossnar den från pinnen. Doppa snabbt och snurra försiktigt på pinnen så att den överblivna chokladen rinner av.
  • Chokladen torkar snabbt så om du ska dekorera dina cake pops är det en bra idé att förbereda strössel t.ex på ett litet fat och snabbt strö över precis innan chokladen stelnar.

Hur gick det för dig?

Lämna en kommentar här nedan eller tagga @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Close
Close