Go Back
snabb kladdkaka

Snabb kladdkaka

Om det finns någon efterrätt som nästan alla gillar så måste det vara kladdkaka. Går det ens att misslyckas? Tror inte det. Nu kör vi!
Total tid 30 minuter
Måltid Dessert, Efterrätt
Kök Svenskt
Portioner 12
Kalorier 494 kcal

Ingredienser
  

Smet

  • 225 gram smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl brunt farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • florsocker
  • vispgrädde eller vaniljvisp

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175° (över- och undervärme).
  • Smörj och bröa en springform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Eller klä med bakplåtspapper.
  • Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Blanda sedan ner sockret och blanda försiktigt ihop.
  • Sikta ner farinsocker, vaniljsocker, mjöl, kakao och salt i en bunke. Tillsätt ägg och det smälta smöret. Rör sedan ihop allt. Se till att det inte finns några klumpar i smeten.
  • Häll smeten i en formen. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten lite lös.
  • Låt kladdkakan kallna. Pudra sedan över florsocker. Servera med grädde, vaniljvisp, glass eller det du tycker bäst om!
Keyword Bakning, snabbt