Citrongrottor med lemon curd

Ljuvliga småkakor

Hur gott får det vara? Mördeg med citronkräm, smält choklad och färgglatt strössel. Visst blir man glad?

Här kommer ett twistat recept på den klassiska hallongrottan, nämligen citrongrottor med lemon curd, vit choklad och färgglatt strössel som är en fröjd för gommen.

Kakorna är enkla att baka och passar riktigt bra till påskfikat, barnkalaset eller sommarfesten. Den sötsyrliga mördegen ihop med den smälta chokladen ger en ljuvlig smakkombination.

Receptet ger cirka 25 kakor som med fördel förvaras i tättslutande burk, med bakplåtspapper mellan lagren. Perfekta att frysa in och ta upp efterhand.

Citrongrottor med lemon curd

 Dessa småkakor med ljuvlig citronkräm, vit choklad och strössel går inte av för hackor. Receptet ger ca 25 kakor.

Ingredienser

Kaksmet

  • 200 gram rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • lemoncurd

Garnering

  • 50 gram smält vit choklad
  • strössel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tärna smöret och tillsätt i bunken. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Dela degen i 25 lika stora delar och rulla till bollar. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  • Gör en grop i varje kaka med ett lätt mjölat, runt skaft. Fyll gropen med cirka en tesked lemon curd.
  • Grädda citrongrottorna i ca 15 min tills de är gyllenbruna, låt svalna på plåten.
  • Smält chokladen och ringla över kakorna. Toppa med strössel.
Måltid: Fika

Hur festligt var inte det här?

Hoppas du gillade receptet. Berätta gärna hur dina citrongrottor blev. Lämna en kommentar här nedan eller tagga @mumsgott på Instagram och använd #mumsgott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Close
Close