En riktigt god och mättande bönburgare på svarta bönor och quinoa. Smeten får smak av ost, vitlök och svartpeppar. Originalreceptet innehåller parmesan men eftersom det innehåller animaliskt löpe (som framställs av mald kalvmage) har vi bytt ut mot ost utan löpe. Det går säkert lika bra att använda sig av en vegansk ostsort. Prova dig fram till din favoritsmak.
Quinoa ger en härlig textur till biffarna och tillför massor av proteiner. Vi brukar äta burgarna med hemgjorda hamburgerbröd, limedressing, krispiga grönsaker och picklad rödlök.

Bönburgare på svarta bönor och quinoa
Ingredienser
- 1 dl quinoa
- 1 förpackning svarta bönor
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 dl ägg (kan ersättas, se nedan)
- 1 dl riven ost
- 1 dl ströbröd
- 1 msk smör eller olja
- salt
- peppar
Instruktioner
- Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna.
- Mixa svarta bönor och vitlök med en stavmixer eller matberedare till en jämn smet.
- Tillsätt salt, peppar, ägg, ost och ströbröd och blanda. Rör sedan i quinoan och låt röran svälla en stund i kylen.
- Forma smeten till 4-6 burgare och stek på medelvärme i smör och/eller olja.