Baka enkla och goda citronrutor till fikat. En sötsyrlig kaka med krämig citronfyllning som är underbart goda. Receptet ger ca 20 bitar men går enkelt att dubbla.
Cintronrutor bakas i långpanna och passar perfekt att frysa in. Bara att ta fram när du får besök eller när du blir sötsugen. Citronrutor är både goda och vackra och är en fantastisk dessert och ett måste på påskbordet, även om den såklart passar året om.
Gillar du att baka med citron? Prova även vårt recept på Citrongrottor med lemon curd
Citronrutor
Fantastiskt goda citronrutor som är enkla att baka.
Ingredienser
Mördeg
- 3,25 dl vetemjöl
- 1,25 dl florsocker
- 120 gram rumstempererat smör
Citronfyllning
- 0,5-1 msk citronskal
- saft från 1 citron
- 4 st ägg
- 3,75 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
Garnering
- florsocker
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Klä en form som är ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
Mördeg
- Blanda vetemjöl och florsocker i en bunke.
- Tillsätt smör och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i botten på formen och förgrädda i 15 minuter.
Citronfyllningen
- Vispa samman alla ingredienser till fyllningen.
- Häll smeten över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen stelnat.
- Kyl kakan helt, skär sedan upp i rutor och sikta över florsocker innan servering.
Har du bakat citronrutorna? 🍋
Berätta hur det blev. Lämna en kommentar så att vi kan bli ännu bättre.
Tagga @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott