Veganska chocolate chip cookies

God bless!

Dessa amerikanska små drömkakor är bland det godaste som finns. Knäckig, spröd yta möter seg och mjuk insida i en drömlik kaksymfoni. Som ljuv musik.

Äntligen har jag funnit det ultimata receptet på veganska chocolate chip cookies som blir så goda att man smäller av. De här kakorna med en kopp kaffe är en himmelsk upplevelse. Receptet är lätt att följa men innehåller vissa moment som kan vara lite knepiga att få till. Du behöver till exempel tänka på att rulla kaksmeten till jämna bollar innan gräddning, ha koll på att de inte är i ugnen för länge och använda en god chokladsort. Det absolut enklaste är att köpa färdiga mörka chokladknappar som finns i de flesta matbutiker. De är helt veganska.

När du väl fått rätt på det så kommer det här receptet att bli en favorit, det vågar jag nog nästan påstå. Vi bakar regelbundet här hemma och har alltid ett gäng kakor i frysen som går att plocka fram när vi får gäster. Receptet ger cirka 10-15 veganska chocolate chip cookies. Det går bra att dubbla om du vill ha fler kakor.

Veganska chocolate chip cookies

Drömmigt goda och helt veganska chocolate chip cookies. Receptet ger cirka 10-15 kakor.

Ingredienser

  • 200 gram rumsvarmt växtbaserat margarin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl brunt farinsocker strö
  • 2 msk vatten
  • 4,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk maizena
  • 200 gram mörka chokladknappar eller mörk vegansk blockchoklad

Instruktioner

  • Grovhacka chokladen (om du inte använder chokladknappar).
  • Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  • Vispa margarin, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt vattnet och vispa lite till.
  • Tillsätt resten av ingredienserna, utom chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Tillsätt sedan chokladen och blanda smeten så att chokladen fördelas jämnt.
  • Ställ degen i kylskåpet 15-20 minuter. Detta gör du för att kakorna inte ska flyta ut för mycket i ugnen.
  • Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  • Ta ut smeten ur kylen och rulla till jämna bollar. Jag brukar väga dem för att få samma storlek, ca 20 gram brukar vara lagom. Lägg bollarna på plåtar, ca 10-15 bollar per plåt är lagom för att de inte ska flyta ihop i ugnen.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska få lite färg runtom kanten men vara ljusa i mitten.
  • Ta ut kakorna och låt dem svalna på plåten. Flytta sedan över till ett galler och låt kakorna svalna helt.
Måltid: Fika
Kök: Amerikanskt
Keyword: Bakning

Hur blev dina kakor?

Lämna en kommentar här nedan eller tagga @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Close
Close