Vegetarisk smörgåstårta
Smörgåstårta i tre lager med våra absoluta favoritröror. Krämigt och gott!
Total tid 1 timme t 30 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
- 8 landgångsbröd (eller dubbla formfranska)
Lager 1: Vegiar och paprikaröra
- 1/2 hackad röd paprika
- 1 dl creme fraiche
- 1 msk vegiar
- 1 tsk liquid smoke
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm salt
- 1 krm paprikakrydda
Lager 2: Avokadokräm
- 1 mogen avokado
- 1 dl creme fraiche
- 1 tsk limesaft
- 1 krm salt
- 1/2 krm svartpeppar
- 1/2 krm chiliflakes
Lager 3: Vegetarisk skagenröra
- 1/2 rödlök
- 100 gram fast tofu
- 1/2 msk riven pepparrot eller pepparrotskräm
- 1 msk citronsaft
- 3/4 dl majonnäs
- 1/2 burk tångkaviar
- 1/3 kruka dill
- salt
- peppar
Garnering
- 1-2 citroner
- 1-2 ägg (kan uteslutas)
- 1/2 burk tångcaviar (röd eller svart)
- 1/2 burk cocktailtomater
- 3/4 gurka
- 6 stora salladsblad av valfri sort
Vegiar och paprikaröra
Hacka paprikan i små bitar, rör ner creme fraiche, vegiar,liquid smoke och kryddor. Smaka av och krydda mer om det behövs.
Vegetarisk skagenröra
Hacka rödlöken och blanda ihop med majonnäs, pepparrot, citronsaft, tångkaviar och dill i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Tärna tofun fint och blanda ner försiktigt i röran.
Montering
Lägg bakplåtspapper på en bricka. Lägg 2 skivor landgångsbröd ovanpå. (När tårtan är klar kan du dra bort pappret försiktigt.)
Bred på paprikaröran. Lägg på 2 skivor bröd till och bred på avokadokrämen. Lägg på 2 skivor bröd till och bred på skagenröran. Avsluta med de två sista bröden på toppen.
Bred ett tunt lager majonnäs över hela tårtan, täck med plastfilm och låt vila, gärna över natten.
Garnera med salladsblad, skivad gurka, halverade cocktailtomater, tångkaviar, dill, citronskivor, ägg eller valfri topping. Garnera tårtan strax innan servering.