Go Back
God och krämig vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Ett enkelt grundrecept på vegetarisk lasagne på sojafärs. Receptet räcker till en stor form lasagne.
Måltid Middag
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Färssås

  • 1 st gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 gram krossade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk mörk kinesisk soja
  • 1 grönsaksbuljong
  • 400 gram sojafärs
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk basilika
  • 1 tsk svartpeppar
  • salt

Bechamelsås

  • 2 msk smör
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk eller växtbaserad dryck
  • ca 1 tsk salt
  • ca 1 tsk peppar
  • 1 krm muskotnöt

Övrigt

  • lasagneplattor
  • lite riven morot (valfritt)
  • riven ost

Instruktioner
 

Färssås

  • Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Häll i färsen och tomatpuré och fräs i några minuter.
  • Slå på lite vatten, ca 2 dl. Tillsätt krossade tomater, soja och smula i buljong. Tillsätt sedan alla kryddor och koka ca 15 minuter.

Bechamelsås

  • Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet.
  • Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.

Montering

  • Varva färssås med bechamelsås och lasagneplattor. Börja med färssås och sluta med bechamelsås. Strö över lite riven ost.
  • Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.