Go Back
Veganska saffransmuffins med mandelmassa

Veganska saffransmuffins med mandelmassa

Söta saffransmuffins med mandelmassa. Receptet räcker till ca 12 normalstora muffins eller 24 minimuffins.

Equipment

  • Muffinsformar

Ingredients
  

  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 gram mandelmassa
  • 100 gram mjölkfritt margarin
  • 1 dl växtbaserad mjölk
  • 1 paket saffran

Instructions
 

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Vispa kikärtsspad och strösocker fluffigt med elvisp i en bunke.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten
  • Smält margarinet och blanda i växtdryck och saffran. Låt stå och dra en stund
  • Riv ned mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet i smeten. Blanda om
  • Tillsätt till sist margarinblandningen och blanda till en jämn klumpfri smet
  • Häll upp smeten i muffinsformar. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt.
  • Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter för stora muffins och ca 10 minuter för små muffins.
  • Låt svalna.