Veganska saffransmuffins med mandelmassa
Söta saffransmuffins med mandelmassa. Receptet räcker till ca 12 normalstora muffins eller 24 minimuffins.
- 1,5 dl kikärtsspad
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 3 dl vetemjöl
- 100 gram mandelmassa
- 100 gram mjölkfritt margarin
- 1 dl växtbaserad mjölk
- 1 paket saffran
Sätt ugnen på 200°.
Vispa kikärtsspad och strösocker fluffigt med elvisp i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten
Smält margarinet och blanda i växtdryck och saffran. Låt stå och dra en stund
Riv ned mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet i smeten. Blanda om
Tillsätt till sist margarinblandningen och blanda till en jämn klumpfri smet
Häll upp smeten i muffinsformar. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter för stora muffins och ca 10 minuter för små muffins.
Låt svalna.