Go Back
Vegansk Biscoff cheesecake i glas, elegant serverad med lager av krämig fyllning och krossade Biscoff-kex, toppad med ett helt kex och några smulor för dekoration

Vegansk Biscoff cheesecake i glas

Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Kexbotten

  • 125 gram Lotus Biscoff kex
  • 50 gram mjölkfritt margarin

Cheesecake

  • 300 gram växtbaserad färskost
  • 1/2 dl växtbaserad vispgrädde
  • 1 dl florsocker

Topping

  • 1-2 dl Lotus Biscoff spread
  • 1-2 dl Växtbaserad vispgrädde

Instruktioner
 

  • Botten: Mixa kexen till fina smulor i en matberedare. Smält margarinet och blanda det noggrant med kexsmulorna tills blandningen är jämn och klibbig. Tryck försiktigt ut smulblandningen i botten av glasen så att den formar en fast och jämn botten. Ställ in glasen i kylskåpet för att låta botten sätta sig.
  • Cheesecakefyllning: Börja med att vispa färskosten med en elvisp tills den blir krämig och fluffig. Tillsätt Lotus Biscoff spread och vispa samman tills ingredienserna är väl blandade. Tillsätt vispgrädden lite i taget under fortsatt vispning, och fortsätt vispa tills du får en fast och jämn smet. Sikta florsockret över smeten genom en finmaskig sil och vänd försiktigt ner det med en slickepott för att bevara luftigheten.
    Bred ut cheesecakesmeten jämnt över botten i glasen och ställ dem i kylskåpet i minst 2 timmar för att fyllningen ska sätta sig ordentligt.
  • Topping: Smält Lotus Biscoff spread i mikrovågsugnen tills den blir flytande och lätt att hälla. Häll den smälta spridningen över toppen av cheesecaken i glasen och se till att den fördelas jämnt. Ställ tillbaka glasen i kylskåpet i ytterligare en timme för att låta toppingen sätta sig.
    Innan servering, toppa cheesecaken med en generös klick växtbaserad vispgrädde för en extra krämig finish.