Go Back
Stompa - eller stekpannebröd som det också kallas ligger uppradade på en tallrik.

Stompa

Här kommer ett recept på snabblagade och goda stekpannebröd som passar perfekt som tillbehör till soppa, gryta eller bara med lite smör.
Kök Svenskt

Equipment

  • Mortel
  • Kavel
  • Kruskavel
  • Stekpanna

Ingredients
  

  • 5 dl filmjölk
  • 1,5 dl  ljus sirap
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 tsk anis
  • 12-13 dl rågsikt
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat

Instructions
 

  • Blanda filmjölk och sirap.
  • Mortla fänkålsfrö och anis.
  • Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda till en deg.
  • Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel eller använd en kruskavel.
  • Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. De ska inte bli för mörka. Låt svalna på ett brödgaller. Förvara i plastpåse.
Keyword Bakning, Bröd