Go Back
Vegetariska Dan Dan nudlar

Sichuanska Dan Dan nudlar

Det här receptet är under konstruktion och testas fortfarande men det börjar landa i något riktigt bra.
Total tid 40 minuter
Portioner: 2
Måltid: Lunch, Middag
Kök: Kinesiskt
Kalorier: 180

Ingredienser
  

  • 500 g risnudlar
  • 1 knippe salladslökar (5-6 st)
  • 1 msk Sichaunpeppar
Färsen
  • 300 g sojafärs
  • 2 tsk sesamolja
  • 1,5 msk sojasås
Såsen
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk riven ingefära
  • 1 färsk chili
  • 3 msk chiliolja
  • 3 msk japansk sojasås
  • 3 msk surkål
  • 3 msk Chianking (kinesisk vinäger)
  • 1 msk sirap
  • 2 msk tahini

Method
 

  1. Strimla salladslöken och lägg de vita delarna för sig och de gröna delarna för sig.
  2. Skala och riv ingefäran och vitlöken.
  3. Grovhacka surkålen.
  4. Koka nudlarna och låt dem stå i kallt vatten.
  5. Rosta sichuanpepparkornen i en stekpanna någon minut. Mortla och lägg åt sidan.
  6. Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
  7. Stek sojafärsen, surkålen och de vita delarna av salladslökarna tillsammans med sojasås och sesamolja.
  8.  Lägg åt sidan i en skål.
  9. Fräs vitlök, ingefära och chili på hög värme en kort stund. Slå i alla flytande ingredienser till såsen (sojasås, chiliolja, tahini, sirap och vinäger) och rör om.
  10. Låt koka i 2-3 minuter. Smaka av med sojasås, vinäger och ev. mer chiliolja om du tycker att det behövs.
  11. Servera rätten i djupa skålar. Såsen i botten, nudlarna i mitten och toppa med färs och salladslök.