Go Back
På ett bakplåtspapper ligger morotsfrallor och svalnar. I förgrunden är en av frallorna uppskuren så att man kan se insidan av bullarna. Färgen på brödet är åt det gulbruna hållet och man kan skymta små morotsbitar i brödet.

Saftiga morotsfrallor

Baka saftiga morotsfrallor enkelt och snabbt. Receptet ger ca 15 frallor som är helt ljuvliga.
5 from 4 votes
Måltid Frukost
Kök Svenskt

Ingredienser
  

  • 25 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 2 mks rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1-2 morötter
  • 5 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl

Instruktioner
 

  • Skala och riv morötterna fint på ett rivjärn.
  • Värm vatten fingervarmt (ca 37°). Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp.
  • Tillsätt olja, salt, morötter och rågsikt och rör om. Tillsätt sedan vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter för hand eller i bakmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i cirka en timme.
  • Ta upp degen på en mjölad bakbänk och forma ca 15 st runda bullar av degen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i 12–13 min. Låt frallorna svalna på plåten.

Anteckning

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Keyword Bakning, Bröd