Go Back
Fasolada – grekisk bönsoppa

Fasolada – grekisk bönsoppa

Ett snabbt och enkelt recept på världens godaste bönsoppa.
Total tid 50 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Grekiskt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 2 burkar kokta vita bönor (små)
  • 1 st gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 st morötter
  • 2 st små potatisar
  • 1/2 rotselleri
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl hackad persilja
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 liter vatten
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar

Instruktioner
 

  • Skala och tärna rotselleri, potatis och lök. Hacka morötterna i slantar. Hetta upp olja och pressa i vitlök. Tillsätt grönsakerna och stek i några minuter.
  • Tillsätt tomatpuré och stek en stund till. Tillsätt sedan buljong och paprikapulver och häll sedan över vatten och rör om.
  • Tillsätt bönor och låt sedan soppan puttra under lock i minst 30 minuter, gärna en timme. Ju längre desto djupare smaker.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • När soppan börjar bli klar tillsätter du finhackad persilja, lite olivolja och låter den sjuda någon minut till.
  • Servera soppan med en grekisk sallad, lite bröd med olivolja och tzatziki.