Vegansk skärgårdssill med tofu är en riktig hit till årets alla festligheter som jul, påsk och midsommar. Den fasta tofun går att skära i ”sillbitar” och du får en riktigt bra ersättare som dessutom drar åt sig smaker på ett bra sätt. Den är lätt att göra och smakar fräscht av citron, dill och tångcaviar. Det här har blivit en stående klassiker i vår familj som vi smaskar i oss varje högtid.
Receptet räcker till en stor burk skärgårdssill men går enkelt att dubblera. Ett tips är att förbereda sillen 1-2 dagar innan servering så att smakerna drar till sig ordentligt. Använd en fast tofusort som håller ihop. Vi brukar köra på Yipins ”Extra fast tofu”.
Kan du inte få nog av vegosill? Testa vårt recept på Tofusill med senap
Vegansk skärgårdssill med tofu
Ingredienser
- 200 g Fast tofu (naturell)
- 1 rödlök
- 1 ½ dl iFraiche
- ¾ dl vegansk majonnäs
- 2 msk vegiar
- 1 msk pepparrotsvisp
- 1 burk tångcaviar
- 2 tsk citronsaft
- rivet citronskal
- ½ dl dill
- salt
- peppar
Instruktioner
- Häll av vattnet ur tofuförpackningen och vira in tofun i hushållspapper och pressa ur så mycket vatten som möjligt. Skär den sedan i 1,5 cm stora kuber, och lägg åt sidan.
- Finhacka rödlöken och blanda med övriga ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda försiktigt ner tofubitarna och rör om. Låt stå i kylen och dra, men fördel något dygn innan servering så sätter sig smakerna bättre.
Blev det en ny favorit på matbordet?
Har du testat vårt recept, lämna en kommentar, tagga @mumsgott eller #mumsgott på Instagram