Älskar du klassisk husmankost? Varsågod. Här kommer ett receptet på vegansk kålpudding. Smakmässigt är den extremt likt originalet, kanske till och med lite godare.
Den här rätten går att förbereda dagen innan och smakar nästan ännu bättre dagen efter vilket gör den lämplig som matlåda. Servera kålpuddingen med kokt potatis, lingon, brunsås och en god grönsallad för den ultimata smakupplevelsen.
Vegansk kålpudding
Klassiskt recept på kålpudding fast helt vegansk som är jättegod och som passar lika bra till söndagsmiddagen som i matlådan dagen efter.
Ingredienser
Vitkål
- 1 kg vitkål
- 2 msk olivolja
- 2 msk sirap
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Färs
- 1 gul lök
- 500 gram sojafärs
- 2 msk japansk soja
- 1 dl havregrädde
- 1 msk schalottenlökfond
- 1 msk sirap
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C
- Vitkål: Strimla vitkålen och bryn i stekpanna i omgångar på hög värme i olja, ca 5 minuter utan att det bränns.
- Lägg i en bunke och smaksätt med sirap, salt och svartpeppar.
- Färs: Skala och riv löken fint. Blanda löken och färsen med övriga ingredienser.
- Blanda ihop vitkålen med färsröran och sprid ut allt i en smord ugnssäker form (ca 30 x 25 cm). Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 minuter.
- Servera med kokt potatis, brunsås, lingon och sallad.
- Mums gott!
Är kålpudding din grej?
Lämna en kommentar här nedan eller tagga @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott