Tofusill med senap

Senapssill är en favorit i vår familj och ett måste till jul, påsk och midsommar. Vår vegetariska version, baserad på tofu, har tagit sin plats vid matbordet och blivit en självklarhet under alla högtider. Sill utan sill – och det har aldrig smakat bättre.

Vår tofusill med senap är enkel att laga. Skär bara tofu i bitar och blanda ner i den smakrika dillsåsen och njut av det goda. Det här receptet räcker till en stor burk tofusill, men går bra att dubbla. Ett tips är att förbereda tofusillen 1-2 dagar innan servering så hinner smakerna verkligen stå och dra till sig. Använd en fast tofusort som håller ihop. Vi brukar köra på Yipins ”Extra fast tofu”.

Kan du inte få nog av vegosill? Vi har mer än tofusill med senap. Testa vårt recept på Vegansk skärgårdssill med tofu

Tofusill med senap

Letar du efter ett recept på vegansk sill? Gör tofusill som vegetariskt alternativ till julbordet! Skär bara tofu i bitar och blanda ner i en senapssås med dill så blir smakerna precis som klassisk senapssill.

Ingredienser

Ingredienser

  • 300 gram naturell fast tofu
  • 1 dl senap
  • 1 dl grovkornig senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 1/2 dl brun farin strö
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad purjolök
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Skär tofu i bitar.
  • Vispa ihop senap, socker och vinäger i en bunke.
  • Tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning. Rör i dillen och purjolöken.
  • Smaka av med salt och peppar. Vänd ner tofun i såsen.
  • Lägg i en glasburk med lock och ställ i kylen. Den får gärna stå och dra sig 1-2 dygn före servering.
Kök: Svenskt
Keyword: Jul, midsommar, påsk

Blev du imponerad?

Har du testat vårt recept, lämna en kommentar, tagga @mumsgott eller #mumsgott på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Close
Close