Sichuanska Dan Dan nudlar
Det här receptet är under konstruktion och testas fortfarande men det börjar landa i något riktigt bra.
Ingredienser
- 500 g risnudlar
- 1 knippe salladslökar (5-6 st)
- 1 msk Sichaunpeppar
Färsen
- 300 g sojafärs
- 2 tsk sesamolja
- 1,5 msk sojasås
Såsen
- 4 vitlöksklyftor
- 3 msk riven ingefära
- 1 färsk chili
- 3 msk chiliolja
- 3 msk japansk sojasås
- 3 msk surkål
- 3 msk Chianking (kinesisk vinäger)
- 1 msk sirap
- 2 msk tahini
Instruktioner
- Strimla salladslöken och lägg de vita delarna för sig och de gröna delarna för sig.
- Skala och riv ingefäran och vitlöken.
- Grovhacka surkålen.
- Koka nudlarna och låt dem stå i kallt vatten.
- Rosta sichuanpepparkornen i en stekpanna någon minut. Mortla och lägg åt sidan.
- Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
- Stek sojafärsen, surkålen och de vita delarna av salladslökarna tillsammans med sojasås och sesamolja.
- Lägg åt sidan i en skål.
- Fräs vitlök, ingefära och chili på hög värme en kort stund. Slå i alla flytande ingredienser till såsen (sojasås, chiliolja, tahini, sirap och vinäger) och rör om.
- Låt koka i 2-3 minuter. Smaka av med sojasås, vinäger och ev. mer chiliolja om du tycker att det behövs.
- Servera rätten i djupa skålar. Såsen i botten, nudlarna i mitten och toppa med färs och salladslök.
Gillar du också Dan Dan?
Har du testat receptet? Hur blev det? Lämna en kommentar och berätta hur det smakade. Vi är nyfikna. Tagga gärna @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott