Vegetariska Dan Dan nudlar från Sichuan

Sichuanska Dan Dan nudlar

Det här receptet är under konstruktion och testas fortfarande men det börjar landa i något riktigt bra.
Portioner 2
Total tid 40 minuter

Ingredienser

  • 500 g risnudlar
  • 1 knippe salladslökar (5-6 st)
  • 1 msk Sichaunpeppar

Färsen

  • 300 g sojafärs
  • 2 tsk sesamolja
  • 1,5 msk sojasås

Såsen

  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk riven ingefära
  • 1 färsk chili
  • 3 msk chiliolja
  • 3 msk japansk sojasås
  • 3 msk surkål
  • 3 msk Chianking (kinesisk vinäger)
  • 1 msk sirap
  • 2 msk tahini

Instruktioner

  • Strimla salladslöken och lägg de vita delarna för sig och de gröna delarna för sig.
  • Skala och riv ingefäran och vitlöken.
  • Grovhacka surkålen.
  • Koka nudlarna och låt dem stå i kallt vatten.
  • Rosta sichuanpepparkornen i en stekpanna någon minut. Mortla och lägg åt sidan.
  • Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
  • Stek sojafärsen, surkålen och de vita delarna av salladslökarna tillsammans med sojasås och sesamolja.
  •  Lägg åt sidan i en skål.
  • Fräs vitlök, ingefära och chili på hög värme en kort stund. Slå i alla flytande ingredienser till såsen (sojasås, chiliolja, tahini, sirap och vinäger) och rör om.
  • Låt koka i 2-3 minuter. Smaka av med sojasås, vinäger och ev. mer chiliolja om du tycker att det behövs.
  • Servera rätten i djupa skålar. Såsen i botten, nudlarna i mitten och toppa med färs och salladslök.
Kalorier: 180kcal
Måltid: Lunch, Middag
Kök: Kinesiskt
Keyword: nudlar, sichuan

Gillar du också Dan Dan?

Har du testat receptet? Hur blev det? Lämna en kommentar och berätta hur det smakade. Vi är nyfikna. Tagga gärna @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Close
Close