Går det att tröttna på tacos? Tror inte det. Men det är ju kul att variera sig. Vi brukar varva med att köra det här supergoda receptet på tacopaj med körsbärstomater. Dels för att det känns lite finare och roligare att bjuda på om man är flera men också för att det är så makalöst gott.
Severa med en god sallad, nachochips och salsasås och du är hemma. Det här receptet ger ca 4 portioner.
Tacopaj med körsbärstomater
Det här är ett enkelt recept på tacopaj som du kan slänga ihop dagen innan och bara värma i ugnen när det är dags.
Equipment
- Pajform ca 28 cm i diameter
Ingredienser
Deg
- 3 dl vetemjöl
- 50 g smör eller margarin
- 1 dl naturell kvarg
- 3 msk kallt vatten
Pajfyllning
- 500 g sojafärs (eller vad du gillar)
- 1-2 msk smör eller margarin
- 1 påse tacokrydda
- 1 dl vatten
- 2 dl crème fraiche (paprika, chili)
- 250 g körsbärstomater
- 2-3 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Hacka smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en grynig massa. Tillsätt kvarg och vatten. Arbeta ihop till en deg.
- Tryck ut degen i pajformen. Nagga med en gaffel. Ställ formen i kylskåp ca 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Bryn färsen i smöret. Tillsätt tacokrydda och vatten. Rör om och låt sjuda på svag värme tills vattnet nästan kokat in. Rör i crème fraichen och sjud några minuter till.
- Fyll pajskalet med färsfyllningen. Halvera körsbärstomaterna och fördela ovanpå pajen. Strö över osten.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Servera pajen med sallad, nachochips och dipsåser.
Anteckning
Tips! Allt i receptet går att byta ut.
Laktosfri: Använd laktosfritt matfett, kvarg och crème fraiche.
Vegansk: Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin, byt ut creme fraiche mot växtbaserad creme fraiche. Byt ut kvargen mot växtbaserad kvarg. Byt ut osten mot vegansk ost eller strö över näringsjäst som liknar parmesan.
Har du testat pajen?
Blev det succé eller pajade det? 😂 Snälla, berätta. Vi är så nyfikna! Tagga gärna @mumsgott på Instagram eller använd #mumsgott