Fasolada – grekisk bönsoppa

Nyttig och smarrig!

Fasolada är svaret när du vill laga något som är både gott och nyttigt. En vardagsfavorit helt enkelt.

Om du inte har smakat en traditionell grekisk fasolada förut så är det verkligen på tiden. Alla jag träffat som har smakat den här bönsoppan älskar den. Den går snabbt att laga, är väldigt nyttig och består enbart av några få billiga ingredienser. En perfekt vardagsfavorit helt enkelt.

Vi brukar äta vår Fasolada tillsammans med en grekisk sallad, lite bröd och olivolja eller tzatziki. Men det går såklart lika bra utan allt det där.

Fasolada – grekisk bönsoppa

Ett snabbt och enkelt recept på världens godaste bönsoppa.
Portioner 6 portioner
Total tid 50 minuter

Ingredienser

  • 2 burkar kokta vita bönor (små)
  • 1 st gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 st morötter
  • 2 st små potatisar
  • 1/2 rotselleri
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl hackad persilja
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 liter vatten
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar

Instruktioner

  • Skala och tärna rotselleri, potatis och lök. Hacka morötterna i slantar. Hetta upp olja och pressa i vitlök. Tillsätt grönsakerna och stek i några minuter.
  • Tillsätt tomatpuré och stek en stund till. Tillsätt sedan buljong och paprikapulver och häll sedan över vatten och rör om.
  • Tillsätt bönor och låt sedan soppan puttra under lock i minst 30 minuter, gärna en timme. Ju längre desto djupare smaker.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • När soppan börjar bli klar tillsätter du finhackad persilja, lite olivolja och låter den sjuda någon minut till.
  • Servera soppan med en grekisk sallad, lite bröd med olivolja och tzatziki.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Grekiskt

Efcharisto, vad tycker du om Fasolada?

Lämna en kommentar här nedan eller tagga @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Close
Close