Kola på brynt smör och saffran är bland det godaste jag vet. Lite flingsalt på toppen förhöjer smakerna och gör pricken över i.
Saffranskola med brynt smör och havssalt
Len kola med gyllene saffran och lite krisp av flingsalt.
Ingredienser
- 50 gram smör
- 3 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl ljus sirap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 förpackning saffran
- 1 krm salt
- 1-2 tsk flingsalt
Instruktioner
- Smält smöret på hög värme i en tjockbottnad kastrull. Vispa hela tiden tills smöret blir gyllenbrunt och har en nötig och kolaaktig doft. Använd gärna en termometer. Smöret är perfekt brynt vid 125°.
- Häll upp kolan i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm (för 30 st). Låt svalna i rumstemperatur. Strö över flingsalt och skär kolan i mindre bitar.
- Slå gärna in i bakplåtspapper. Förvara i rumstemperatur. Håller i ca 2-3 veckor.
Hur blev dina kolor?
Lämna en kommentar så att vi kan bli ännu bättre.
Tagga gärna @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott
Hur mkt vitvinsvinäger till saffransbullens med brynt smör??