Stompa, eller stekpannebröd som det också kallas, kryddas med fänkål, anis och sirap och smakar ljuvligt. Brödet passar till soppor och grytor med mycket smaker. Du kan till exempel servera dem ihop med indisk mat istället för Naan.
När jag växte upp lagade min mamma ofta stompa på vardagarna. Det gick snabbt och mättade bra tillsammans med en enkel soppa. För mig är det en barndomsklassiker som jag nu för vidare till min egen familj.

Stompa
Här kommer ett recept på snabblagade och goda stekpannebröd som passar perfekt som tillbehör till soppa, gryta eller bara med lite smör.
Equipment
- Mortel
- Kavel
- Kruskavel
- Stekpanna
Ingredienser
- 5 dl filmjölk
- 1,5 dl ljus sirap
- 2 tsk fänkålsfrö
- 2 tsk anis
- 12-13 dl rågsikt
- 2 tsk salt
- 2 tsk bikarbonat
Instruktioner
- Blanda filmjölk och sirap.
- Mortla fänkålsfrö och anis.
- Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda till en deg.
- Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel eller använd en kruskavel.
- Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. De ska inte bli för mörka. Låt svalna på ett brödgaller. Förvara i plastpåse.
Har du provat stompan än?
Berätta hur ditt bröd blev. Lämna en kommentar här nedan eller tagga @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott