Veganska saffransmuffins med mandelmassa

Fixa julfikat på under 30 min!

Det här är det perfekta receptet när du vill bjuda på något gott och juligt som går snabbt.

Dra mig baklänges så gott! Jag älskar muffins och jag älskar saffran och kombinationen är oslagbar. Här kommer ett recept på fantastiskt goda veganska saffransmuffins med mandelmassa som räcker hela julen. Inspirationen kommer från Fridas Vegobak men jag har ändrat i receptet och bland annat uteslutit den vita chokladen för en friskare smak.

Veganska saffransmuffins med mandelmassa

Söta saffransmuffins med mandelmassa. Receptet räcker till ca 12 normalstora muffins eller 24 minimuffins.

Equipment

  • Muffinsformar

Ingredienser

  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 gram mandelmassa
  • 100 gram mjölkfritt margarin
  • 1 dl växtbaserad mjölk
  • 1 paket saffran

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Vispa kikärtsspad och strösocker fluffigt med elvisp i en bunke.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten
  • Smält margarinet och blanda i växtdryck och saffran. Låt stå och dra en stund
  • Riv ned mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet i smeten. Blanda om
  • Tillsätt till sist margarinblandningen och blanda till en jämn klumpfri smet
  • Häll upp smeten i muffinsformar. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt.
  • Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter för stora muffins och ca 10 minuter för små muffins.
  • Låt svalna.

Hur blev dina muffins?

Lämna en kommentar så att vi kan bli ännu bättre.
Tagga gärna @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Close
Close