Kanelbullar med dubbel fyllning

Bulla upp!

Recept på världens godaste kanelbullar med dubbel fyllning.

Kanelbulle, även kallad kanelsnäcka och kanelsnurra. Kärt barn har många namn och är bland det godaste som finns. Vi bakar alltid våra kanelbullar med dubbel fyllning för riktigt goda och kladdiga bullar.

Så blir kanelbullarna extra saftiga
För att få så saftiga bullar som möjligt ska du undvika att använda alltför mycket mjöl. Hellre lite kladdigt än torrt. Degen får gärna vara ganska lös inför första jäsningen och se till att knåda den länge. Ju längre du knådar desto saftigare blir dina kanelbullar. Du kan också baka med rumstempererat smör istället för att smälta det. Då blir bullarna extra porösa.

Kanelbullar med dubbel fyllning

Baka världens godaste kanelbullar med dubbel fyllning. Kanelbullarna blir stora, mjuka och får en god smak av kanel, smör och socker.
Portioner 20 st
Total tid 1 timme 30 minuter

Ingredienser

Deg

  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 50 gram smör
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 gram smör
  • 5 tsk malen kanel
  • 1 dl strösocker

Pensling

  • ägg
  • pärlsocker

Instruktioner

  • Deg: Smula jästen i en bunke. Smält smöret försiktigt i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37°C). Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  • Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Fyllning: Rör smöret smidigt med socker och kanel till fyllningen.
  • Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30×40 cm (för 20 st). Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
  • Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min.
  • Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk. Njut!

Anteckning

Kanelbulleälskare, hör upp! 📣
Det finns väl nästan inget godare än nybakade kanelbullar med dubbel fyllning. Och visst ska alla kunna njuta av riktigt goda bullar? Såhär kan du variera efter behov. 
Byt ut eller ersätt för att göra kanelbullarna …  👇
  • Laktosfria: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
  • Mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
  • Äggfria: byt ut ägget och pensla med sockerlag
Måltid: Fika
Kök: Svenskt
Keyword: Bakning

Kanelbulle eller vaniljbulle?
Det finns väl nästan inget godare än nybakade kanelbullar med dubbel fyllning. Eller? Fast vaniljbullar är ju också väldigt gott. Testa gärna vårt recept: Ljuvliga vaniljbullar

Då firas kanelbullens dag
Kanelbullens dag firas den 4 oktober varje år. 

Har du bakat kanelbullarna?

Berätta hur det blev! Lämna en kommentar här nedan eller tagga @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Close
Close