Inget svalkar som en frappe en varm sommardag. Gillar du islatte kommer du älska frappe.
Första gången jag drack frappé var under en semester på Rhodos. Jag trodde att jag hade beställt en islatte och förväntade mig något sliskigt och sött när denna grekiska kaffegud ändrade min syn på kalla kaffedrycker för all framtid. Idag tänker jag på grekisk frappe så fort det blir lite varmt ute och varje sommar gör jag frappe dagligen.
Vi hyllar den grekiska frappén med ett recept som jag tror är så nära det går att komma den, utan att vara i just Grekland. Yamas!
Grekisk frappé
Equipment
- Mjölkskummare
- Glas
Ingredienser
- 2 tsk Nescafé snabbkaffe
- 1-2 tsk strösocker
- 2 msk kallt vatten
- isbitar
Instruktioner
- Blanda snabbkaffe och önskad mängd socker i ett glas.
- Häll i vattnet och vispa blandningen fluffigt med mjölkskummare.
- Tillsätt is, cirka 3-4 bitar.
- Toppa med lite vatten (eller mjölk för dig som gillar det). Njut!
Är du frappéfrälst än?
Hoppas du gillade receptet. Lämna en kommentar och berätta hur det smakade. Vi är nyfikna!
Tagga gärna @mumsgott på Instagram och använd hashtagen #mumsgott