Vit chokladpannacotta med hallon och blåbärskompott

Pannacotta utan gelatin?

Visst går det, no problem. Och gott är det också!

En god dessert behöver inte vara särskilt komplicerad. Här är ett recept på en krämig vit chokladpannacotta med hallon- och blåbärskompott som går snabbt att slänga ihop. Passar perfekt när du vill imponera på någon eller behöver förbereda dessert dagen innan.

Vi gör alltid vår pannacotta gelatinfri, antingen med agar-agar , gelésocker eller som i det här receptet med syltsocker. Det blir minst lika bra och är helt djurvänligt. ❤️

Vit chokladpannacotta med hallon-och blåbärskompott

Snabbt, enkelt och gott recept på en krämig vit chokladpannacotta. Kan med fördel förberedas dagen innan.
Servings 2 personer
Tillagningstid 15 minuter
2 timmar
Total tid 2 timmar 15 minuter

Equipment

  • Kastrull
  • Visp
  • Rivjärn
  • Glas

Ingredienser

Pannacotta

  • 50 gram vit choklad
  • 2 dl grädde
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk syltsocker med pektin

Bärkompott

  • 100 gram frysta bär
  • 1 msk socker

Garnering

  • lite riven vit choklad

Instruktioner

Pannacotta

  • Hacka den vita chokladen.
  • Blanda grädde, vaniljsocker och syltsocker i en kastrull.
  • Låt gräddblandningen koka upp på spisen och koka i 30 sekunder.
  • Ta bort kastrullen från spisen och rör ner chokladhacket i blandningen. Låt chokladen smälta och rör sedan om.
  • Häll upp pannacottan i valfria glas och låt stelna i kylskåpet i 2-3 timmar.

Bärkompott

  • Koka de frysta bären någon minut.
  • Smaka av med socker. Behåll gärna lite av syrligheten, det gifter sig fint med sötman från pannacottan.

Innan servering

  • Lägg en stor klick med bärkompott i varje pannacottaglas.
  • Toppa med lite riven vit choklad. Servera och njut!

Anteckning

Varför använder vi syltsocker? ?
Syltsocker innehåller förtjockningsmedlet pektin och konserveringsmedlet kaliumsorbat som används till att koka sylt och marmelad. Pektin är  ett gelébildande ämne som finns naturligt i frukt och bär och vi använder det istället för gelatin.
Det går även bra att använda gelésocker. Det innehåller inte pektin utan i stället förtjockningsmedlet karragenan som ger lite tjockare konsistens och passar bra i pudding, mousse och pannacotta. 
Det är såklart en smaksak men vi föredrar syltsocker för då blir pannacottan lite ”lättare” och inte så tjock. 
Calories: 476kcal
Måltid: Dessert
Kök: Italienskt
Keyword: enkelt, snabbt

Har du testat pannacottan än?

Berätta hur den blev! Skriv en kommentar. Vi vill gärna fortsätta att utvecklad och förbättra recepten. Tagga gärna @mumsgott på Instagram och använd #mumsgott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Close
Close